STARTA EGET?

Vi samarbetar med de bästa och hjälper dig längst hela vägen

     KONKTAKTA OSS LÄKARE    KONKTAKTA OSS SJUKSKÖTERSKA 

 

Starta eget idag!

Går du möjligtvis i tankarna kring att starta eget? Smart! För att vara egen har verkligen sina fördelar. Det kan dock vara överväldigande att starta eget och tiden kan kännas knapp. Därför har vi på Agito tagit fram ett starta-eget paket för dig som vill ha hjälp och vägledning. Vi hjälper dig att starta bolaget, erbjuder rådgivning vad gäller pensionssparande och redovisning samt hjälper dig hitta uppdrag som passar just dig.

Som läkare hos oss vill vi att du fokuserar på det du är bäst på – dvs att ge vård, och låter oss hjälpa dig med resten. Vi samarbetar med de bästa inom redovisning och pension och supporterar dig längst hela vägen!

Kontakta oss för en Starta-eget konsultation idag!

 

Detta får du

 

Fördelar med att vara egen

Som egenföretagare kan du själv välja dina uppdrag, få större del av ersättningen samt möjlighet att påverka hur mycket (eller lite) du vill jobba. Förutom flexibilitet och högre ersättning, har du också möjlighet att göra avdrag på ditt bolag för det som du kan använda i bolaget. Det kan till exempel vara en dator eller telefon som du kan använda i administrerandet av ditt bolag. Det finns alltså många fördelar med att vara egenföretagare, några av de skiljer sig dock beroende på vilken bolagstyp du väljer. Väljer du att ha ett aktiebolag följer vissa skattemässiga fördelar som kan vara till din fördel men kräver också något mer vad gäller ex aktiekapital.

 

Aktiebolag 

Du kan starta ett aktiebolag själv eller ihop med flera personer. För att starta ett aktiebolag behöver du ett aktiekapital på minst 25 000 kr. Upp till 50% av dessa pengar får du använda för att köpa tillgångar som kan behövas till bolaget, resterande del avser aktiekapitalet och behålls i bolaget så länge bolaget är aktivt. Detta aktiekapital är normalt ditt enda ekonomiska ansvar, alltså det du kan komma att betala om bolaget har skulder.

Enskild näringsverksamhet

Om du vill starta bolag ensam, kan enskild näringsverksamhet passa dig. Här behöver du nämligen inget kapital för att starta bolaget, du är dock personligen ansvarig för företaget utifrån de skulder som företaget åtar sig. Gränsen mellan din personliga och företagets ekonomi är därför inte tydlig.

Handelsbolag och kommanditbolag 

Är ni flera som önskar starta bolag är även handelsbolag ett alternativ. Här behövs det inte heller något kapital och ni är personligt ansvariga för företagets skulder. Ansvaret delas lika mellan bolagsägarna. Kommanditbolag är en annan variant, här måste en person vara helt utan personligt ansvarig för kommanditbolagets skulder.


Våra kontor

SWEDEN

Stora Varvsgatan 6A

211 19 MALMÖ

STOCKHOLM

Bryggargatan 10

111 21 STOCKHOLM

NORWAY

Grensen 17

0159 OSLO